המעסיקים כמיעוט נרדף

מקבץ ידיעות מהזמן האחרון, שחלקן אף זכה להתייחסות בלינקדין שלנו:

 

  1. החופשה השנתית לעובדים הוארכה ביומיים על ידי עדכון חוק חופשה שנתית. כמובן שעל חשבון המעביד.

  2. גבר זכאי לחופשת אבהות של שישה ימים. לכאורה, “על חשבונו". אולם בפועל חצי מזה הנו על חשבון ימי מחלה ולמעשה- הפיכת ימי מחלה לימי חופשה בתשלום (של המעביד).

  3. נקבע כי כל עובד זכאי לסוף שבוע ארוך 6 פעמים בשנה. מאחר והדבר יקבל התייחסות כשבתון, המעביד יספוג את הירידה בפריון ועלות יחידת ייצור תתייקר במקביל.

  4. שכר המינימום עולה שוב. הוא יעלה שנית בעוד חצי שנה.

  5. ראש הממשלה חתם על צו ההרחבה המגדיל את ההפרשות הפנסיוניות לעובדים.

 

כהערת אגב, הנקודה האחרונה (ההפרשות הפנסיוניות) הנה בעלת משמעות עצומה מאחר וזה הרבה יותר מהכסף. על המעביד לוודא כי יש לעובד ביטוח אבדן כושר עבודה ואם אין (ברוב המקרים בהם לא מדובר בקרן פנסיה)- באחריות המעסיק לייצר לעובד בטוח שכזה. כמה מהמעבידים ערוכים להתמודד עם נושא זה? שלא להזכיר את החדירה לפרטיותו של העובד.

 

מה מאפיין את כל הסעיפים לעיל (ויש עוד רבים אחרים)? ניתן לציין 2-3 מאפיינים משותפים:

 

ראשית, המדובר בסעיפים סוציאלים שקל להסכים להם, ההגיון החברתי שלהם ברור וקשה להתנגד בלי להיות מואשם בחזירות קפיטליסטית. בהתאם, כל הנושאים עברו בקלות רבה את הדיון הפוליטי/ פופוליטי ללא התנגדות ולמעשה, ללא דיון רציני.

 

שנית, כל הסעיפים המוצדקים דלעיל הם על חשבון המעסיק. אין ארוחות חינם, ומי שישלם את העלויות של החלטות הדרג הפוליטי הוא המעסיק. (בהמשך נראה שזה לא כל כך פשוט…).

 

כל סעיף לכשלעצמו, אינו כבד במיוחד והשפעתו על תקציב המעסיק אינה דרמטית. אוי לאותו עסק שתוספת של מספר שקלים לעובדים המקבלים שכר מינימום משנים את מצבו מהותית.

 

אבל, התוצאה המצטברת!

 

יש כאן שורה של מהלכים (יש עוד רבים, אבל עצרתי כאן כדי שלא לייגע את הקוראים) שכולם חד סטריים ופונים לכוון אחד. שוב ושוב המעסיקים הם שק החבטות אשר אמור לספוג את המהלכים הפופולריים של אחרים ולשלם את החשבון.

 

עד כמה אפשר? כמה מהלומות קטנות נדרשות כדי להכריע גם את הענק החזק ביותר? מכירים את המשל על הקש ששבר את גב הגמל? כשנגיע לשם זה יהיה מאוחר מדי…

 

ולמי שאומר "מכפ’ת לי" אז התשובה היא שצריך להיות לך אכפת. החוקים הבסיסיים ביותר של הכלכלה וההתנהגות האנושית מראים שעל לחץ מגיבים: יהיו מעסיקים שפשוט יפטרו קצת עקב הגידול בעלויות (= אבטלה). יהיו עסקים שיעלו את מחירי המוצרים והשירותים שלהם על מנת לכסות את תוספת העלויות (= יוקר המחיה). במקרים רבים יקרו שני הדברים גם יחד.

 

לחץ מתפזר לרוחב כל השטח. כך זה בפיסיקה וכך זה בכלכלה, אל תחשבו אחרת.

Blog | by Dr. Radut